Persze, mert a spárgát csak pároljuk, meg szűz lehelettel melegítjük, tudjuk, csak nem érdekel minket. Mi spárgánk, és azt csinálunk vele, amit akarunk, most például főzeléket. Persze ez eszünkbe se jutott volna, de egy igen kedves olvasó megyőzött minket, hogy ezt is ér, kipróbált recept, bundáskenyérrel ajánlott. Azt elfelejtettük megkérdezni, hogy fehér vagy zöld a tuti hozzá, zöld volt otthon, az lett, és egy kis kapor is került bele, a bundás meg lemaradt, de mellé lehet képzelni. Na.

Spárgafőzelék

Hozzávalók 2 főre: kb 400 ft

egy csomag spárga: 300 ft, Hunyadi téri piac
tejföl: 100 ft, Lidl
só, bors, kapor, liszt

A spárgát megmossuk, a fás részt letördeljük, a maradékot tetszőleges méretű darabokra vágjuk. Kis vajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt megfőzzük, szűk 8 perc alatt már tényleg vajpuha. Kis habarással felhúzzuk, kapor mehet bele, mi szeretjük hozzá, meg azt hiszem van az a fixációm, hogy ha főzeléket látok, azonnal kaprot teszek bele, nem tudom miért. Érdekes, hogy mivel a spárga nem igazán ereszt levet, a szokásos szutymákos főzelékalap nem képződött a zöldség körül, de meg kell, hogy mondjuk, finom volt. Aki szereti a spárgát, igazából szinte mindegy, mit csinál belőle, az íze annyira erős, hogy a legtöbb művelet eredményét maga alá gyűri.