Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Főzelék lett. Problem?

Persze, mert a spárgát csak pároljuk, meg szűz lehelettel melegítjük, tudjuk, csak nem érdekel minket. Mi spárgánk, és azt csinálunk vele, amit akarunk, most például főzeléket. Persze ez eszünkbe se jutott volna, de egy igen kedves olvasó megyőzött minket, hogy ezt is ér, kipróbált recept, bundáskenyérrel ajánlott. Azt elfelejtettük megkérdezni, hogy fehér vagy zöld a tuti hozzá, zöld volt otthon, az lett, és egy kis kapor is került bele, a bundás meg lemaradt, de mellé lehet képzelni. Na.

Spárgafőzelék

Hozzávalók 2 főre: kb 400 ft

egy csomag spárga: 300 ft, Hunyadi téri piac
tejföl: 100 ft, Lidl
só, bors, kapor, liszt

A spárgát megmossuk, a fás részt letördeljük, a maradékot tetszőleges méretű darabokra vágjuk. Kis vajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt megfőzzük, szűk 8 perc alatt már tényleg vajpuha. Kis habarással felhúzzuk, kapor mehet bele, mi szeretjük hozzá, meg azt hiszem van az a fixációm, hogy ha főzeléket látok, azonnal kaprot teszek bele, nem tudom miért. Érdekes, hogy mivel a spárga nem igazán ereszt levet, a szokásos szutymákos főzelékalap nem képződött a zöldség körül, de meg kell, hogy mondjuk, finom volt. Aki szereti a spárgát, igazából szinte mindegy, mit csinál belőle, az íze annyira erős, hogy a legtöbb művelet eredményét maga alá gyűri.

1 Tovább

Naná, hogy nem mondjuk meg hogy csináltuk

Vérig vagyunk sértve, kezdjük ezzel. Hogy nekünk itt azt mondták a minap, ezt bárki meg tudja főzni az elé rakott alapanyagokból. Jó, rendben, lehet kérem, így is, neki is estünk egy üveg rosénak búfelejtésképpen, Juhász pincészet, ezt is csak meg tudjuk inni, ha elénk rakják. Van itthon cukkini, egy csomó. Meg kéne főzni, na de ezek után? Főzni? Meg megírni? Igyunk még egy fröccsöt. Te nem vagy éhes? De, és egyébként is, nem az volt a cél, hogy olcsón minden nap? Naugye, akkor tosszuk össze azt a cukkinit, buggyantunk mellé tojást, azt úgyse csináltuk még, és vegyük fel a kötényt, az is új, és jól is áll. Igyunk még. Na.

Cukkinifőzelék buggyantott tojással

Összköltég 2 főre: kb 650 Ft

cukkini 3 közepes darab - 300 Ft, piac
tejföl - 1 doboz, 150 ft, GRoby
kapor - 1 csokor, 110 Ft, piac
tojás - 3 darab, kettő elrontva - nem tudjuk mennyi
hagyma - 2 kicsi - kevéske Ft
ecet - löttyintésnyi
só, bors

Naná, hogy nem írjuk le hogy kell cukkinifőzeléket készíteni. Ezt már gyerekkorunkbnan is tudtuk, hajrá. Na de a buggyantott tojás. Ennek nekiestünk, mint tót az anyjának, az rémlett, hogy ecetes vizet kell hozzá forralni, de valamiért az is rémlett, hogy kevergetni kell a vizet, és mikor épp a centrifugális erőtől tekeredik egy irányba, akkor kell beleverni a tojást. Aha, persze. Az egész szétesett, egy szánalmasan kinéző tojásdarabokkal tarkított, kavargó lé lett az egész. Nyilván a rosé miatt azt gondoltuk, a másikat is megcsináljuk ugyanezzel a módszerrel. Siralom. Mekkora hülyeség ez, a lábos is tűzforró és már csak egy tojás maradt, úgyhogy jöhet a youtube. Majdnem egymilliós videó a poached egg készítéséről, nem mi vagyunk egyedül bénák tehát. A hiba persze az emlékezetben volt, nem kéne annyit inni. A vizet nem kell kavargatni, se lobogva forralni, a tojást tálba kell helyezni, és a stabilan álló gyöngyöző vízbe engedni, majd finoman a sárgája köré egyengetni a fehérjét. Két perc, és kész, hideg vízbe mered, hogy ne főjön tovább. 
Megettük, jó volt, egy hét teljesítve, jöhet a bor.
5 Tovább

zsanzsorzs

blogavatar

Kispolgári érzésektől mentesen is lehet gyorsan, olcsón, menőt vacsorázni. Vigyázat, magas vegafaktor és félrészeg pillanatok, mert kell az a kis önbizalom.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek