Nem volt kedvünk meleget enni, és megkívántuk a krémet, amit nyilván mindenki el tud készíteni., és érdemes is, mert ennél kevesebb energiabefektetéssel már csak akkor lehet pirítósra valót csinálni, ha a tetején szétpaszírozol egy avokádót úgy natúr. Felvágottat nem eszünk, a sajt drága, ez meg már rég volt, nem is mentünk sehova, lehetett fokhagymásat lihegni. Na.

Padlizsánkrém csípősen

Összköltség két főre - kb 300 ft

2 közepes padlizsán - 250 ft, Lidl
pár kanál tejföl vagy joghurt
kevés majonéz
kevés citromlé
só, bors
olívaolaj
sárga habanero paprika - egy nagy doboz 600 ft, Lidl, de egy paprika tizedét használtuk fel

A padlizsánokat félbevágod, berakod a sütőbe, és körülbelül fél óra alatt puhára sütöd, ekkor már szépen barnul a teteje. Ha kész, kiszeded a héjából, és mehet a mixerbe vagy egy tálba, ha kézi erővel dolgozol. Só, bors, két fej fokhagyma, nagyobb löttyintésnyi olívaolaj, kevés majonéz, citromlé, a joghurt vagy a tejföl, és lehet  pépesíteni. (Jó lenne, ha lenne otthon szezámpaszta, ment volna bele az a majonéz helyett, de hát nem volt.) Nálunk a csípőspaprikához is chilli fogy, úgyhogy az egyik felébe került bele habanero is. A mozzarellás paradicsomot le sem írjuk. Gyors volt, és pont ennyit akartunk ráfordítani tegnap.