Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogy az anyámba fordítsam meg?

Ezer éve toszogatjuk ezt a receptet, mert újkrumpli kell hozzá elvileg, de közben meg kiderült hogy teljesen mindegy lenne. Ok, ezt előre is végig lehetett volna gondolni, de mindegy már. Volt a piacon újkrumpli, úgyhogy eljött az ideje. Mivel délelőtt rájöttünk, hogy a fizetésünk nagy részének máris bottal üthetjük a nyomát, köszönhetően egy biciklitolvajlás utáni újjáépítésnek és a fogorvosnak, szigorú költségvetési tervet készítettünk, és ebbe tökéletesen belefér egy krumplis hagymás kaja. Mély szomorúságunkban azért elcsattogtunk a lottózóba, aztán a Tulipánba egy reggeliért. A Tulipán olcsó, és különösen érdemes odamenni, amikor a szélsőjobbosok csapatostul ellepik a belvárost, és a teraszon maximum hangerőre csavarják magukat, hogy mindenki hallhassa a kerületben a Nagy Igazságokat. Szóval némi náci körítéssel egyikünknek lecsúszott egy sör is, jó, ez a dolog már belecsúszott a délutánba, szóval ért. Hazafele bevásároltunk jövő hétre, aztán itthon tökre nem kezdtünk el főzni. Aki sörözött, a változatosság kedvéért számítógépet szerelt, másikunk tette a semmit. Aztán meg kezdhette mosni a krumplit. Na.

Currys krumpli pirított hagymával és joghurttal

Összköltség 2 főre: kb 600 ft

újkrumpli bő fél kiló 280 ft, piac
joghurt, fél literes - 250 ft, sarki kisbolt
hagyma
currypor

olaj

A krumplit dörzskesztyűvel megtisztítod. (Anyámnak konyhai segédeszköz fétise van, tőle kaptam ezt is, és viccen kívül remek szolgálatot tesz még répa esetében is). Kis vízen megfőzöd. Közben a hagymát szeletekre vágod (lehet jó sok), és kevés olajon aranybarnára sütöd. Kevergessed, hé, mert odaég hamar. Ha kész, papírtörlőn szárogatod. Közben a krumplikat szétnyomkodod, sózod, a hagymás serpenyőbe löttyintesz még egy kis olajat, és ráküldöd a curryport. Lángon kicsit kevergeted, majd mehet rá a krumplimassza, jól ledöngölöd, és vársz. ELVILEG oda kéne pirulnia, és ELVILEG aztán meg kéne fordítanod, hogy a másik oldalon is kérgesre süljön. Aha, persze. Próbálj már meg egy tonna szétnyomott krumplit megfordítani, ki az a hülye, aki ezt leírta? És ki az, aki elhitte? Megfordítva nem lett, inkább átforgatva, és még sütögetve, összesen kb negyed órát. Az alja oda is kapott, nem égett, szóval tálalásnál fel lehetett kapargatni. A krumpli izélgetése közben a joghurtot kikevertük egy csipet sóval és friss petrezselyemmel, aztán az egészet tálaltuk. Krumpli, rá a hagyma, mellé a joghurt. Sokkal finomabb lett, mint ahogy kinéz, főleg ha jó currysre csinálod. Hogy időben mennyi volt? Kb 40 perc, szóval lehet leszakadni a petrezselymes krumpliról, belehalok az unalomba tőle. Na ennyike, koptunk a mexikói utcabálra sörözni.


0 Tovább

Sörözve grillezni fájdalmas

Dolgozni kellett, meg piacra menni, meg bankba, meg fogorvoshoz is, az eső is esett, hülyeség volt az egész tegnapi nap, aminek a végén igazi hősként álltunk az elkészült kaja fölött. A tömetés után a csorgó esőben hazafele bringázva még kellett ez meg az, ugorjunk be a Sparba, ahol persze pont nem volt se spenót, se bazsalikom, viszont ott a Tulipán. Nyolc óra öt perc. Már nem esik, fülledt, halszagú nyári este. Tuli? Jó, de csak egy pohár pilsner, ok? Még el kell érni az Aldiba zárás előtt. Persze mi az az egy pohár, lett belőle kettő vagy három, és azért nem több, mert nyolcötvenkor már muszáj volt indulni, pedig ezerszer egyszerűbb lett volna feltenni a lábunkat és kérni meg egy kört meg egy gombás melegszenyát. Zárás előtt még beestünk, megvan a bébispenót, lehet menni haza. Főzni, negyed tízkor, érted, csak azért, mert megígértük. Pedig rommá égettem magam a grillserpenyővel is, és mindent levertem, és hisztis is lettem, vagy többet, vagy kevesebbet kellett volna inni. Na:

Grillezett mediterrán saláta - istenem, de bénán hangzik ez

Összköltség 4 főre (mert jutott belőle ma ebédre is): kb 1600 Ft

padlizsán 2 közepes darab - kb 300 ft, piac
koktélparadicsom - fél kiló, 350 ft, piac
mozzerella - 3 csomag, 600 Ft, Aldi
bébispenót - 1 csomag, 270 ft, Aldi
valami kenyérféle
szárított paradicsom - volt otthon
friss bazsalikom
olaj

bors
fokhagyma
balzsamecet

Nem nagy cucc összerakni, főleg, ha összeszedett vagy és józan, így egy kicsit hektikusra sikeredett, főleg, hogy míg én a konyhában kaptam ide és oda, a másikunk hard drive cserét végzett koncentrált figyelemmel, nem lehetett zavarni. Padlizsánt mostam, szeleteltem, hevített grillserpenyőbe helyeztem, jó alaposan meggrilleztem mindkét oldalán. Közben pirítósok készültek, mikor barnák lettek, meg lettek dürgülve fokhagymával. Koktélparadicsomot mostam, szárítottam, grillserpenyőbe hajigáltam, kezemet szétégettem összesen 5 ujjamon. Paradicsomokat gurigáztam, minden oldal feketedjen picit. Közben a hard drive folyamat megszakadt, segítségképp mozzarellát aprított, szárított paradicsomot, bazsalikomot metélt, pirítóst kockázott. Paradicsom kész, mehet a tálba a felkockázott (ok, ollóval belenyesett) padlizsánok mellé. Megy bele a mozzarella, a szárított pari, a grillen picit megfonnyasztott spenót, folyik rá az olaj, a só, a bors, némi ecet, a savakat ízlés szerint locsold. Rákerül a bazsalikom, és a legvégén a pirított fokhagymás kenyérkocka, nem az a cél ugyanis, hogy fogatlan nagymamákat etessünk vele. Ropogjon. Kész. Óbaszki, na egy valamit rothadtul elfelejtettünk. Aki kitalálja mit, nyer egy similabdát. Szasztok.


1 Tovább
12
»

zsanzsorzs

blogavatar

Kispolgári érzésektől mentesen is lehet gyorsan, olcsón, menőt vacsorázni. Vigyázat, magas vegafaktor és félrészeg pillanatok, mert kell az a kis önbizalom.

Utolsó kommentek