Bumm, még egy olvasói recept tökfélékkel Élhetetlentől, gyorsan mutatjuk is. Egyébként tudjuk az esti kajánkat, csak előtte még betömetünk pár fogat, türelem.

A cukkiniket (patiszont, kisebb tököt, amit hámozni szoktak, azt hámozd meg) vágd ketté hosszában úgy, hogy egy harmad a tető, két harmad az alja. Szedd ki a magokat, sózd, borsozd, verj fel pár tojást, attól függően, mennyi a megtöltendő zöldség, na, ezt megpróbálom újra. Annyi felvert, és akárhogyan fűszerett tojás kell, amit bele tudsz önteni az alsó teknőkbe kifolyás veszélye nélkül (az eredeti növény fele magasság). Tedd rá a tetőt, mehet a sütőbe. Növénytől függően 20-30 perc, picit megszúrod, ha a növény puha, a tojás már megsült. Csak arról van szó, hogy mivel fedő van rajta, a tojás feljön, és teljesen kitölti az üreget. Ha flancolni akarsz, reszelsz, vagy szeletelsz rá pici sajtot, és még öt perc alatt rápirítod.