Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mexikói valami

Mostanában nem nagyon tervezünk étel-ügyileg, a hűtő többnyire kong az ürességtől, mi meg többnyire éhesek vagyunk. Az utolsó vásárlás utáni utolsó morzsákból sikerült mégis összelapátolni valamit, ami nemcsak laktató volt, de finom is.Korábban vettünk egy zacskó tortilla lapot, ami még mindig ott hevert érintetlenül. Ez egyébként roppant praktikus és javasolt megoldás, nem sokkal drágább, mint bármilyen kenyér, bontatlanul sokáig eláll, és multifunkcionális. Ráadásul nincs fagyasztónk, úgyhogy minden más opció kilőve. A lényeg, hogy az otthoni maradékokból gyorsan összedobtunk egy vacsorát. És végre tejföl!

Tortilla mindenfélével

4-5 db tortilla lap
paradicsom
kigyóuborka
zöld paprika
habanero
sajt
hagyma
tejföl

Grillserpenyőben gyorsan megsütöttünk mindent előre, hagyma,  paprika, uborka, és végül a paradicsom. Igazából mindent, ami volt. Ha gomba van, akkor azt, ha cukkini, akkor azt. Ezután kis adagokban belehelyeztük cuccokat a tortilla belsejébe, majd jól megszórtuk jó sok sajttal és ízlés szerint apróra vágott chilivel. Összehajtva mehet vissza a grillseprenyőbe, és pár perc alatt kész is. Az egész nem tart tovább az első hűtőnyitástól az evésig 20 percnél. Finom volt, na. 

0 Tovább

A legtutibb házi pizza

Régen nem csináltunk már pizzát, holott egy időben sokszor került az asztalra. Most aztán mindketten megkívántuk, és meg is van a tuti recept, amit anno egy kedves ismerősünktől kaptunk. Elképesztően sokáig kisérleteztünk, míg végül ez tényleg bevált. Előtte lettek kenyérszerűek, kopogósak, puffadtak, szárazak, mindenfélék, csak jók nem. Ez hajszálvékony, ropogós ahol az kell, puha ahol az kell. Paradicsomkonzerv mindig van otthon, és a Hunyadi piacon a hétvégén bevásároltunk pár fűszernövényt is a balkonra.
Mindenki tud pizzát csinálni, de ez a végső megoldás.


Sonkás mozzarellás pizza alá zszs

hozzávalók 2 nagy tepsi pizzához

⅓ kg liszt
10 g élesztő
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
fokhagyma
1 hámozott paradicsom konzerv vagy 5-6 friss paradicsom
2-3 evőkanál sűrített paradicsom
friss bazsalikom és oregánó
fél habanero chili (lidlben egy nagy doboz 599 Ft)
1 mozzarella
sonka
rukkola
parmezán sajt

1dl kézmeleg vízben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáöntjük a liszthez. A tésztába teszek még 2 kanál olívaolajat és sót. Ennyi. Ezt csomómentesen elkeverem, és elteszem gondolkozni valami szélmentes helyre, konyharuhával letakarva. Ezután elkészítem a paradicsomszószt: kevés olajon elindul a fokhagyma, majd hozzáadom a paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot, és ízlés szerint fűszerezem. A paradicsom hamar szétfő, de ha valaki szereti, akkor később átdolgozhatja kézi mixerrel, hogy simább szószt kapjon. A sütőt eközben melegítsük fel 280 fokra. Miután a tésza megkel - kb. fél óra - kinyújtom úgy negyed cm-es vastagságúra. Mehet rá gyorsan a szósz és a feltétek, azért gyorsan, hogy a tészta ne szívja meg magát. 20 perc alatt kész is a fenséges pizza, amit mi rukkolával és parmezánnal alaposan megszórunk a végén. 

2 Tovább

Ördögszekér gomba minek van?

Nemhogy nem ettünk eddig, azt se tudtuk, hogy van ilyen egyáltalán. Hivatalosan ördögszekér laskagomba, és legnagyobb meglepetésünkre sima boltban vettük, ahol egyéb érdekes gombák is felbukkantak az ugandai chillipaprika mellé. Teljes döbbenet volt az arcunkon, mert gombaügyben csapnivaló a kínálat általában. Az ördögszekeret hazavittük valamire jó lesz alapon, és pont így is lett. Na.

Ördögszekér gomba krémsajttal 

gomba - 499 ft, Lidl
krémsajt - egy nagy evőkanál
pita vagy pirítós
petrezselyem, kakukkfű, vaj

Egyik éjjel ránktört a farkaséhség, úgyhogy le is csaptunk a gombára. Kis szeletekre vágtuk, vajon megpirítottuk, került bele kakukkfű, majd egy nagy kanál krémsajt. Minél natúrabb, annál jobb, a mienk zöldfűszeres volt, ez egy kicsit elnyomta az ízeket. De lehet, hogy az ördögszekér laskagomba pont olyan mint a sima laskagomba, az íze feledhető, az állaga tömör. Öt perc alatt készült el, könnyű későesti kajának pont jó volt.

2 Tovább

zsanzsorzs

blogavatar

Kispolgári érzésektől mentesen is lehet gyorsan, olcsón, menőt vacsorázni. Vigyázat, magas vegafaktor és félrészeg pillanatok, mert kell az a kis önbizalom.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek