Erről van szó, kérem szépen, beborozva kitúrjuk a hűtőt, mert egy petákunk sincs már hó végén, meg persze egyébként sem, aztán összeöntjük, amit találunk. Óriási pezsgődurrogás első olvasói receptünknek és a benne minden vacak tésztának. Mi úgyse főztünk tegnap, mert egyikünk átesett egy komondoron, és fájdalmak gyötrik. Íme tehát Hagymácska konyhamalac receptje:

Benne Minden Vacak

Csóró napokon szoktam összedobni a családnak. Laktató, ám mégsem kell félni, hogy piszkosul elhízunk tőle. Olcsó, gyors, és ami hideg tavasz helyetti, téli estéken nem utolsó szempont, forró - sőt, a sütő a fűtésbe is besegít. :D
1 csomag tészta (bármilyen, amilyen éppen otthon van)
só, bors, kevés olaj vagy vaj
zöldfűszerek (petrezselyem,bazsalikom,szurokfű,lestyán - bármi, ami a szekrényben, vagy az ablakban akad)
  
vöröshagyma 2 nagy fej. 1-2 gerezd fokhagyma.
esetleg hámozott konzerv paradicsom, vagy fagyasztott, de el is maradhat
Ha van otthon sütőtök, akkor abból is mehet bele, de megfelel a cukkini, vagy a padlizsán is, sőt a sima főző tök is! Esetleg sárgarépa, borsó, kukorica. (csak ami van). Én egy felkockázott almát is szoktam beledobni.
Aztán elfér benne még a hűtőben található szalámi maradék, esetleg sonka vagy füstölt szalonna, virsli. Tehát bármilyen maradék, vagy olyan alapanyag mehet bele, ami akad a kamrában, hűtőben.
Tojás és sajt (ha van) a tetejére. Vagy egy pohár tejföl. Ettől zavtosabb ( szaftosabb? - hogy kell írni? ) lesz. 
A bőség zavarában akár mindegyiket elbírja a tetején.


A tésztát kifőzöm. Amíg ez készül, megtisztítom, megmosom és összedarabolom a zöldségeket. Ha hús féléket is teszek bele, azokkal kezdem a párolást, viszont, ha szalonna is kerül bele, természetesen apró kockákra vágva, akkor nem kell más zsiradék a zöldségek alá. A tök féléket és a paradicsomot kockára, a répát karikára, a hagymát csíkokra. A zöldségeket ( ha szükséges, 1-2 evőkanál zsiradékon,) saját gőzében, fedő alatt megpárolom kissé. Nem kell teljesen puhára. Ha ez kész, rászórom a fűszereket, és hozzáadom a zúzott fokhagymát. A tésztából kicsit félreteszek borításnak, és a zöldségeket összekeverem a tészta nagyobbik részével. Egy tepsit kissé kikenek olajjal és beleöntöm a zöldséges tésztát. A tetejére pakolom a félretett, üres tésztát. Kis fészkeket készítek egy kanállal, abba ütöm a tojásokat. A tetejét megszórom egy kis sajttal, vagy nyakon öntöm tejföllel és mehet a sütőbe pirosodásig. :) A tojás el fog tűnni a fészekben mire megsül. Izgalmas ráakadni később.:)

Hoppá! Kifelejtettem, hogy 1-2 pohár borocska is jó szolgálatot tesz a szakácsnak!:DDD