Az a feladat jött szembe a hétvégén, hogy a rendelkezésre álló afrikai harcsaszeletekből hozzunk össze valami gyorsat és egyszerűt, ráadásul úgy, hogy minden bolt zárva, úgyhogy a kamrából kell dolgozni. A neten kitúrt recept szerint ez egy nigériai harcsarecept, de a hozzávalókat nézve azért vannak kétségeink, de hát legyen. Egyébként az aktív munka kb 15 perc, és meglehetősen finom. Na.

Nigériai harcsa

2 közepes harcsaszelet - fogalmunk sincs mennyi
tejszín . 2 kis doboz, kb 500 ft
citrom - 1 darab, 80 ft
másfél deci fehérbor - kb 200 ft
salotthagyma - ízlés szerint
só, cayenne bors, fehérbors, petrezselyem, vaj

A halat jó alaposan megszárítjuk, sose legyen nedves, mindig az ront el mindent. Kisebb darabokra vágjuk, és bedörzsöljök sóval, cayenne borssal és fehérborssal. Aki szereti a csípőset, tolja neki a cayennet rendesen, attól lesz izgalmas az egész. Mi most a többiekre tekintettel finom kézzel bántunk vele. A halak most álljanak egy picit a hűtőben. Addig keverjük össze a tejszínt a borral és a citromlével, mérettől és ízléstől függ, hogy ebből mennyit nyomunk bele, és vágjuk fel a hagymát is egészen apróra. A salott azért jó, mert nem olyan durva az íze mint a vöröshagymának, de újhagymával vagy póréval is simán jó szerintünk. Főleg, hogy most csak vörös volt otthon, azzal is okés. Ezek után egy lapos edényben vajat hevítünk, majd rádobjuk a haldarabokat és a hagymát, a halat kicsit minden oldalán megpirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, mehet rá a boros, citromos tejszín, fedő, és hagyjuk rotyogni alacsony lángon egy negyed órát. Nem kell rommá főzni a halat, úgyhogy ekkor nyugodtan kivehetjük, és dolgozhatunk még a szószon. Ízesítsük kedvünkre, majd kerüljön vissza a hal, megy rá egy jó nagy adag petrezselyem, és kész. A köretet készen kaptuk hozzá, újkrumplival is jó lehet.