A fogadalom az fogadalom, úgyhogy a melóból hazatépés után 40 perc maradt, hogy mosogatással, pakolással és főzéssel meglegyen az aznapi, aztán kopni kellett a színházba. Sőt, még a vásárlás is belefért, igaz, csak a henteshez kellett berongyolni némi húsért, az meg útbaesik, a többit napközben lerendeztük a piacon. Szóval csak annyit mondunk, grillserpenyő! Gőzöm sincs, miért vártunk ezzel ennyit, a grillserpenyő az ember legjobb barátja, a grillserpenyő kedves, jó, a grillserpenyő gyors. (Gyengébbek kedvéért ez az, és pl az Ikeában pár ezresért be lehet szerezni.) Naszóval:

Grillezett spárga cukkinivel, húsosoknak koreai pácolt csirkemellel

Összesen 2 főre: kb 1200 Ft

1 db cukkini - kb 100 Ft (piac)
1 csomag zöld spárga - 600 Ft (piac)
2 szelet csirkemellfilé - 270 Ft (hentes)
némi parmezán, gran padano vagy hasonló sajt
fokhagyma
olívaolaj
csilipehely
szójaszósz
szezámolaj
friss gyömbér

Kezdjük a hússal, mert bár villámpác volt, minél többet áll benne, annál jobb. Tulajdonképpen totál mindegy, mit csinálsz vele, lehet olaj, citrom, újhagyma benne, de nálunk nagyon mennek a koreai ízek, úgyhogy 2:1 arányban került bele szójaszósz és szezámolaj. Apróra zúzott fokhagyma, némi chilli és reszelt gyömbér ment még mellé, aztán pihent picit. A koreai szójaszósz és a szezámolaj együtt egyébként csodákat tesz, konkrétan beszarsz, olyan illata és íze lesz tőle bárminek. A legegyszerűbb trükk, amivel a legdurvább ízeket hozhatod elő. Na ugorjunk a zöldségre, mert fogy az idő. Cukkini megmos, három részre vág, majd a hengereket hosszúkás tömbökre bont. Persze ahogy jól esik, de így hamar meggrilleződik. Jöhet a spárga, ilyen kajához a legegyszerűbb az, ha fogod, és meghajlítod a szárakat. Az a mondás, hogy ahol elpattan, ott válik el a fásabb rész a zsengétől. Ez csak részben igaz, de mivel az alját úgyis mindig elteszem levesnek, nem baj, ha nagyobb rész esik le alul. A csúcsos részét megmosod, és kettáévágod, így nagyjából akkorák lesznek, mint a cukkini hasábok. Közben a grill alatt már begyújtottál, ment rá némi olaj, fokhagyma és chillipehely. Fél perc, és már mehet is rá a zöldség. Nem kell sokat rázogatni, a lényeg, hogy legyen egy kis színe, úgy öt perc alatt megpuhul az egész és színt is kap. Ha kész, kiszeded, és már mehet is a serpenyőbe a hús. Vékony szeletekkel percek alatt szép, aranybarna kérgűre sül. Ezalatt lereszeled a sajtot, rászórod a spárgára, löttyintesz rá egy kevés olívaolajat. Mi a tegnapról maradt fehérbabot is belekevertük, ne vesszen kárba semmi. Kész a hús, tálaltál, eheted. Kevesebb mint 25 perc alatt megvolt az egész, bumm.

Úgy fest, megy ez, csak tervezés kérdése az egész.